Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2014 13:03 - За Евроатлантическите ценности и Сатаната
Автор: theoch Категория: Политика   
Прочетен: 521 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

До нашите любими светли лидери

Брюксел

В днешно време усилено се проповядва тезата, че всички хора са равни, че всички хора имат еднакви права и никой няма право да ги нарушава, бил той политик (!), автобусен шофьор, сатанист, или дори американец, можете ли да повярвате. Всеки има право да изповядва желаната от него религия, желано от него политическо верую, да подкрепя желана от него политическа партия, без значение дали е американец, европеец или по нисш, пък дори и руснак, кой да предположи. Или поне така ни учат от малки, за да можем да израстнем като здрав гръбнак на партийното дел… така де, на светлото бъдеще на всеобщата световна рев… демокрация.

Аз, от малък закърмен със светли евроатлантически ценности и горд европеец и жител на света, реших само в този случай да помисля другояче, и си позволих да проявя известни съмнения в истинността на евроатлантическата теория, които съмнения се надявам да бъдат приети от вас - нашите светли лидери от Брюксел, слава на името им.

Основното ми съмнение е защо въпреки, че всеки има своето право на избор на политическата си ориентация, той все пак трябва винаги да бъде „насочван” към „правилната” такава? Е, не мога да нарека този си въпрос обвинение към евроатлантизма, но разбира се този дребен проблем ме притеснява. Разбирам загрижеността на нашите свели лидери към своите последователи, но все пак не е ли малко хипокритско да бъдат заклеймявни всички останали алтернативи на нашият светъл идеал, при положение, че на теория всеки има право да вярва в каквото пожелае? И под заклеймява имам предвид думата в класическият й смисъл – медии, книги, филми, интернет. На никой не му е разрешено да каже добра дума за марксизмът, а камо ли за нацизмът и пр., въпреки, че на теория имаме право на това.

Но нека се опитам да отгатна вашият отговор – не че на никой не му е разрешено да каже добра дума за тези буржоа… сатанистич… неактуални идеологии, просто никой с подобни отживели идеали не би успял да пробие в медия, да издаде книга и прочее, че как. Съжалявам за въпроса, надявам се не приемете тези дребни критики към ваша милост така критично.

В интерес на истината аз лично съм срещал книги и филми с добри думи за тези исторически сатанизм… провали на човешката цивилизация, но рядко някои от тях биват вземани насериозно, за което бих искал да похваля вашите усилия – очевидно болшинството от хората изповядващи светлият ни идеал, върви в правилна посока. Повечето или наистина смятат всички неевроатлантизми за отживелици или изобщо си нямат представа за съществуването им. Е, вярно, вторите си нямат идея и за това, че България е получила независимост през 1878-ма година, или кой е Цар Симеон, но това едва ли ще има особено сериозни последици. Освен може би постепенното забравяне на българската култура и национална идентичност, но за нашите бъдещи планове това няма значение, разбира се.

Но аз се отнесох. Преди да продължа, ще отбележа отново, надявам се не приемете моите съмнения твърде насериозно, аз съм просто един съвсем мъничко загрижен ваш твърд последовател. Та след като отново изясних това, нека пристъпим към въпроса.

Защо на никого не е позволено да изрази каквото и да е противоречие с нашият велик идеал?

Стига се до същото питане, защо – при положение, че на теория имаме право да се съмняваме - нямаме право да вярваме в каквото пожелаем? Например днес по телевизията ми направи впечатление, че един мъж, интересуващ се от астрология, отбеляза, че при едно специфично планетарно явление (простете, че вече не си спомням кое точно) Българското Царство е било завладяно от ромеите. След това при същото явление, България е паднала под ударите на османците. А сега при същото явление РБ се е присъединила към Европейският Съюз. Разбира се ми е трудно да изкажа възмущението си от подобно непродуктивно твърдение от страна на този самозванец, водещите на предаването също побързаха да го… „попитат защо смята така”. При всяко положение си личеше, че не са съгласни с него, аз също бях възмутен. Но пък като се замислих, осъзнах, че той има право на това твърдение, колкото и непродуктивно и сатанистко да е то, и все пак беше прекъснат на секундата.

Това е второто ми съмнение.

Накрая, като отново натяквам своята свята вяра в евроатлантическият идел и заявя отново ясно и отговорно, че в никакъв случай не подкрепям нищо отживяло  и непродуктивно за Световната Атлантическа Щатска идеология и вярвам в светлото бъдеще на света под нейното ръководство, ще обобщя:

Моите притеснения се свеждат до дребни забележки, както сами виждате, но все пак остават:

Защо всичко неевроатлантическо бива заклеймявано в наши дни, въпреки, че всеки има право да го оспорва,

Както и защо всичко друго освен евроатлантизма, включително и всичко Руско трябва да бъде унищожавано в зародиш, въпреки, че хората имат право да вярват на всичко, което им се хареса като идея?

Надявам се моите дребни забележки бъдат отбелязани и моя милост не загине в трагична злополука.

Искрено ваш,

Т.Ч.

 

 




Гласувай:
6



Следващ постинг

1. dolce - Силен текст
02.09.2014 14:31
а накрая малко си ги качил на черешата. Но едва ли рептилите ще ти отговорят. Рептила разбира от сила не от думи. :) водим война а на война като на война :)))
Добре дошъл в армията !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: theoch
Категория: Политика
Прочетен: 8147
Постинги: 8
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930